About

Jochem

Hi, wat leuk dat je op mijn blog komt kijken! Ik ben Jochem, een Nederlander die in Brussel woont. Vanuit deze kosmopolitsche standplaats verken ik minder bekende pareltjes in de wijde wereld. En dat deel ik hier heel graag met je. Op deze website vind je dan ook van alles over reizen buiten de platgetreden paden.

Omdat mensen buiten Nederland en België mijn voornaam (Jochem) en achternaam (Oomen) dikwijls niet uit kunnen spreken, heeft deze blog een creatieve naam gekregen: The Roaming Omen.

 

Zwervend voorteken

 

Roaming komt van to roam wat zwerven in het Engels betekent. En omen betekent voorteken. Het zwervende voorteken dus. Met roamingtarieven en een horrorfilm uit 1976 (The Omen) heeft deze blog dus helemaal niets te maken.

Al zwervend probeer ik de toeristische trekpleisters en dito routes te vermijden, om minder bekende plaatsen te ontdekken. Of het nu de grote Belgische staalindustriestad Charleroi is of het idyllische dorp Charalá in Colombia, onbekend is echt niet altijd onbemind.

 

Reisfotografie

Soms kun je voor het avontuur ver weg gaan, maar evengoed kun je het soms om de hoek in je eigen wijk vinden. Daarom richt ik mij in deze blog niet enkel op verre bestemmingen zoals een eiland in Panama, maar ook op steden als Enschede, die zich in onze eigen regio bevinden.

Om je de full experience van het off the beaten track reizen te brengen, zijn mijn blogs ook vergezeld van heel wat beeldmateriaal. Zo kan ik de foto’s die ik maak met de wereld delen. 

Ik wens je veel lees- en kijkplezier toe op deze website!

Enjoy!

Anderen over mij

 

Ook door mij geschreven