Medellín off the beaten track

Benieuwd naar de onbekende kanten van de stad van de eeuwig lente? Naar inside tips en verhalen? Dan ben je hier op het juiste spoor.

La Sierra Medellín (foto: Jochem Oomen)
Barrios Medellín (foto: Jochem Oomen)

Medellín off the beaten track

De Colombiaanse stad Medellín is een enorm spannende stad waar heel erg veel te beleven is! De meeste toeristen overnachten en gaan uit in de wijk El Poblado, sommigen onder hen ook naar het opkomende Laureles. Overdag kun je ze dan weer volop vinden in volkswijk Comuna 13. Dit zijn heel toffe buurten, maar deze stad in de Andes heeft zoveel meer te bieden. Probeer eens Trece de Noviembre, de Jardín CircunvalarLa LibertadLa Villatina of La Sierra.

Veiligheid: ga bij voorkeur niet alleen deze buurten in, maar neem iemand mee die hier de weg kent of zoek online naar een tour.

Leer Spaans in Medellín

Taalscholen zitten er genoeg in Medellín. Maar deze, in de voorstad Envigado, kan ik van harte aanbevelen omdat deze immersieonderwijs in het Spaans aanbiedt. Druk op de knop voor meer!

Veiligheid: ik heb zes weken in Envigado gewoond en me hier nooit onveilig gevoeld. Geniet van deze gezellige buitenwijk!

Leuk om te lezen over Medellín

Nog niet iedereen heeft het even gemakkelijk in Medellín. Om het leven van kinderen en jongeren te verbeteren zijn er heel wat onderwijsprojecten. Op een middag ging ik eens met een vriend mee naar een school hoog in de bergen boven de stad. Druk op de knop om te weten hoe dat was.

Veiligheid: dit is in de barrio La Cruz, maar ga er voorlopig nog niet zelf naar toe. Dit wordt door zelfs door locals afgeraden. 

Even weg uit Medellín

Het berglandschap rond Medellín is ronduit prachtig. Ieder weekend trekken veel Paisa’s, of inwoners van Medellín, naar plaatsen als Jardín, Santa Fe de Antioquia en Santa Elena. Fijne oorden, maar vol met toeristen. Ik ontdekte Jericó, wat ik zeker aan kan raden. Druk op de knop om meer over deze onbekende parel te weten te komen.

Veiligheid: geen opmerkingen. Geniet ervan!

Disclaimer: dit artikel is geen samenwerking met bovengenoemde partijen, maar slechts enthousiasme van iemand die graag door Colombia reist. 

Jericó, Colombia (foto: Jochem Oomen)
Comuna 13 Medellín

Meer Colombia off the beaten track?

Charalá, een geweldig dorp met 27 watervallen